BUURbook Heusden Vesting

Plan of bericht | prikbord
9 oktober | 11:20 uur
Beleven in de Vesting | community builder, Buurbook
volg buur
Een lach en een traan
Je hebt wel eens van die dagen dat alles tegelijk komt: Een speurtocht uitzetten voor mijlpaalverjaardag. Een kleinzoon die onverwachts opgevangen moet worden, een vriendin die echt nog even een luisterend oor nodig heeft en een knie die je herinnert niet te veel hooi op je vork te nemen. Je overleeft zo’n dag, door voor jezelf een wenkend perspectief te schetsen.
Dit weekend was dat eenvoudig: De tiende editie van Theater tussen de schuifdeuren. Gewapend met onze Corona app, togen we naar de scheepswerf om van een heerlijke theateravond te genieten.
De timmerhal was omgetoverd tot een industriële theaterzaal. Een groter contrast met de voorgaande edities, waar de omgeving gevormd werd door vaak, monumentale huiskamers, is niet mogelijk. In plaats van bij 8 huiskamers te gluren, gluurden we nu bij De Ruiter. Voor de niet botenbezitters zeker een nieuwe gewaarwording.

Burgemeester van Heek opende de avond met een hartelijke speech, waarin ze geheel uit het hoofd, Ron en Tak en hun inspanningen de afgelopen 10 jaar, in het licht zette. Daarbij niet vergetend al die vrijwilligers, die ook dit jaar weer zouden bijdragen aan, zoals Tak later beschreef, een ‘gestructureerde’ chaos. Want vier voorstellingen achter elkaar op hetzelfde podium, is toch heel anders dan vier locaties met daarin dezelfde voorstelling.
Het maakte niet uit, de kwaliteit van de acts was, zoals we gewend zijn, hoog. En tijdens de wisselingen was het publiek zo druk met het uitwisselen van alle nieuwtjes van de afgelopen 2 jaar dat niemand tijd had om zich te vervelen.
Er werd meegezongen, stil geluisterd, hard gelachen en heel hard geapplaudisseerd. Iedereen genoot volop dat we weer mogen genieten van (jonge) kunstenaars, die veel te lang op non-actief hebben gestaan.

Zaterdag hadden we een zeer geslaagde verjaardag, inclusief speurtocht, patat en zelf ijsjes scheppen. Toen we om 20.30 uur langs de werf naar de vesting fietsten, konden we horen dat het in de Timmerhal weer een groot feest was, met vier nieuwe voorstellingen. In de wandelgangen hoorden we vandaag dat het weer een bijzonder geslaagde avond was.

Vanmiddag vond in het cultureel centrum echt de laatste voorstelling plaats: ‘De Magische kast’, speciaal voor de kinderen uit Heusden. Nou ja voor de kinderen?? Ik geloof dat de ouders, opa’s en oma’s net zo hard mee riepen en klapten als de kleintjes.
Alle kinderen kregen een goochel diploma en, net als alle volwassenen, een zakdoek met daarop:
Herinneringen,
Lachen, genieten,
Tranen, emoties,
Verbinden,
Theater tussen de schuifdeuren.

Voldaan en melancholisch wandelden we huiswaarts. Erop vertrouwend dat als de ene deur dicht, een andere open gaat.

De Sprokkelaars

 
 
lees verder