BUURbook Heusden Vesting

Plan of bericht | prikbord
3 oktober | 20:32 uur
Beleven in de Vesting | Vesting Heusden, BeLeven in de Vesting
volg buur
Samen eten doe je niet alleen!
 


Samen eten, doe je niet alleen!Het begon allemaal toen John, in de vesting bekend als de postbode, de bloedmaan stond te fotograferen aan de stadshaven. Sandra de Ruiter was nieuwsgierig naar de foto’s en knoopte een praatje met hem aan. Bij een praatje hoort een kopje koffie en zo kwam het dat John het pand op nummer 21 eens van de andere kant kon bekijken.
Er was direct een klik en het duurde niet lang voordat ze hun de levensverhalen uitwisselden. Natuurlijk zaten er verschillen tussen, maar de overeenkomsten vormden de basis voor hun initiatief om elke derde woensdag van de maand de deuren van het huiskamer restaurant van Sandra open te zetten. Mensen die alleenstaand zijn, kunnen daar aanschuiven voor een gezellige maaltijd.John Bladel is geboren 1967 in Oud Heusden. Zijn vader was portier bij de Jonker Fris fabriek. De huidige bruine haren van John, waren in zijn jeugd rood. In die tijd waren er nog geen anti pest programma’s, waardoor John toen hij 16 jaar was, bij een achtervolging alle pezen van zijn hand scheurde. 
John was een buitenkind, vond het niets om in de schoolbanken te zitten en ontwikkelde zich door heel goed om zich heen te kijken. Mede hierdoor ontstond zijn fascinatie met het weer en met fotografie. Mocht je iets over het weer willen weten, of over zijn foto’s, vraag hem gerust. 
Wat werk betreft is de rode draad in zijn leven de Post. Alle fusies van PTT naar het huidige Post.nl, heeft hij meegemaakt. 
In de buitenlucht zijn, direct contact met mensen en iets betekenen voor de samenleving zijn de redenen waardoor hij zijn werk nog steeds met veel plezier doet. De meeste mensen in de vesting kennen John inmiddels.

Sandra de Ruiter is in 1968 geboren in de Oud Heusdensestraat. Haar vader ‘de deugd’ was een bekende Heusdense ondernemer. Toen hij de kans kreeg om directeur te worden, waarbij zijn eerste opdracht was om een groot aantal mensen te ontslaan, gooide hij zijn koffertje op de van Brienenoord brug het raam uit en begon voor zichzelf. 
In zijn garage startte hij zijn constructiebedrijf. 

Sandra koos aanvankelijk ook voor de technische kant en volgde de MTS werktuigbouw kunde en belandde, in de jachtbouw, op de tekenkamer. Toen ze op 22 jarige leeftijd een ernstig auto ongeluk kreeg, waaraan ze hersenletsel overhield, moest ze haar plannen bijstellen. Ze kwam terecht in de wereld van de handel en het koken. De juiste mensen kwamen op haar pad en werden haar leermeester. Ze mocht met veel bekende mensen werken en leerde zo de klassieke keuken kennen. 
Ondernemen zit in haar bloed en in 1999, bouwde ze haar eerste bedrijfspand en opende (blijkt achteraf) een van de eerste kookstudio’s in de buurt van Arnhem.

Toen haar huwelijk strandde en ze, door omstandigheden, alles achter zich moest laten vertrok ze naar Zeeland. In een oude Heren boerderij begon ze aan een nieuw avontuur. Sociaal financieel afhankelijk, vertrouwde ze de verkeerde mensen en nadat bleek dat contracten niet getekend bleken te zijn, keerde het tij. 
Het hoofd laten hangen past niet bij Sandra. Ze verhuisde terug naar Heusden, werkte gelijktijdig voor verschillende werknemers (onder andere bij Post.nl in Waalwijk, waar ze nog steeds goede herinneringen aan heeft) en kreeg haar leven weer op de rails.
Helaas had dit alles wel impact op haar gezondheid, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Sandra startte, in de Stadshaven 21, de huiskamer van Heusden, 

Zowel John, als Sandra weten wat het woord ‘overleven’ betekent. Natuurlijk beide op hun eigen manier. Toen John vertelde op die avond in Augustus, dat hij vooral het alleen eten zo vervelend vindt, ontstond het idee om een ‘samen eet avond’ te organiseren voor mensen in de vesting, die alleenstaand zijn en een kleine beurs hebben. 
Tijdens het eten leren mensen elkaar vaak beter kennen. Wie weet welke leuke vriendschappen en initiatieven dat weer op kan leveren!

Dat beide doeners zijn blijkt wel uit het feit dat de eerste avond inmiddels al achter de rug is. 
Het was een geslaagde avond; De huiskamer is super gezellig, het eten was lekker en het toetje, geschonken door ‘t Heusdens IJshuys, maakte de avond compleet. 

Wil je 16 Oktober ook gezellig mee eten?

De huiskamer is open voor:

  • Alleenstaanden uit de Vesting
  • Kinderen zijn welkom en eten onder de 12 jaar gratis mee
  • De maaltijd is alcoholvrij
  • Er staat een spaarvarken in de vensterbank, waar je € 4.50 in kunt doneren. (maar een lachend gezicht en een gevulde buik vinden John en Sandra belangrijker!)Meld je wel even van te voren aan bij John van Bladel Johnblael@gmail.comof bij Sandra de Ruiter freelandertje@gmail.comanders vind je wellicht de hond in de pot JCommunicatie Belevenindevesting

Mary van Boxtel en
Henry Schreuders
 

lees verder