BUURbook Heusden Vesting

Plan of bericht | openbare ruimte
19 januari | 08:56 uur
gemeente Heusden
volg buur
Het Heusdens Overleg | vierstappenplan tot een goed gewogen en gedragen beslissing
Samen op zoek naar een mooie en leefbare Vismarkt in de vesting
Professionals, ondernemers en inwoners helpen de gemeente bij herinrichting Vismarkt

Eerder heeft u onze oproep kunnen lezen om samen te werken aan een mooie en leefbare Vismarkt. De gemeente Heusden heeft het initiatief genomen om samen met de inwoners en ondernemers te komen tot een gedragen oplossing voor de herinrichting van de Vismarkt. Iedereen mag meedenken, sterker nog: we willen graag zo veel mogelijk ideeën en meningen ontvangen.

Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn ideeën en mening kan geven is het Heusdens Overleg ingesteld. In deze groep denken bewoners, ondernemers en medewerkers van de gemeente samen na over hoe we de inwoners van Heusden het beste kunnen bereiken en betrekken.

Het Heusdens Overleg wordt hierbij begeleid door Maatschap voor Communicatie en Bureau Ruimtekoers – twee bureaus die ervaring hebben met deze manier van werken. Een combinatie van een goed plan en creatieve, vernieuwende vormen om mensen te betrekken zorgt ervoor dat de gemeente uiteindelijk een goed gewogen en gedragen beslissing kan nemen over de herinrichting van de Vismarkt.

Dit doen we in vier stappen:

1. Welke vragen stellen we? (november 2022)
In het Heusdens Overleg denken we samen na over welke vragen we stellen aan inwoners en ondernemers om bruikbare informatie op te halen voor de toekomst van de Vismarkt.

2. Waar stellen we de vragen? (januari 2023)
Samen met de twee bureaus die ons helpen gaan we graag het gesprek aan. Dat doen we met een vragenlijst en persoonlijke gesprekken op verschillende plekken in de vesting. Ook sluiten we in januari aan bij ‘Licht op de Vesting’ met een opvallende verschijning die uitnodigt om mee te praten. Daarnaast hebben we ook gesprekken met direct betrokkenen. 

Vanaf 16 december, tijdens het Candlelight shopping, informeren we inwoners over hoe, waar en wanneer ze precies kunnen meedenken en meedoen. We verzenden ook een uitnodiging huis-aan-huis om mee te doen. 

3. Antwoorden verzamelen (februari 2023)
De twee bureaus verzamelen en verwerken de informatie. De conclusies worden ook besproken in het Heusdens Overleg. 

4. Adviezen geven (maart 2023)
We informeren het college, de gemeenteraad, inwoners en ondernemers over de uitkomsten van de gesprekken en de adviezen die hierbij horen. De gemeente Heusden bepaalt vervolgens wat de volgende stap is.

Het Heusdens Overleg heeft geen vooropgezette mening. Ondernemers en inwoners denken mee zodat de juiste vragen gesteld worden om bruikbare informatie op te halen. We willen samen tot een mooie oplossing komen. De inwoners, ondernemers, gemeente en bezoekers. Want één ding is zeker, we willen allemaal een mooie, gezellige en leefbare Vismarkt in onze vesting.

Dus gaat de vesting je aan het hart? Laat dan jouw mening horen en doe mee! Wil je meer weten over dit proces spreek ons dan op 16 december aan tijdens het Candlelight shoppen. 
 
 
lees verder